Cameră pentru audierea minorilor la Tribunalul Neamț (FOTO)

Tribunalul Neamț și Asociația Excelsior (Asociația Tinerilor Avocați Neamț) și-au conjugat eforturile pentru amenajarea unei camere dedicate audierii minorilor.

Codul de procedură civilă prevede mai multe situații în care este necesară audierea minorilor într-o serie de procese, cum ar fi: adopțiile, plasamentele, stabilirea locuinței minorilor, etc .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În procesele de minori și familie unde este necesar ca magistratul să poarte o discuție cu minorii legea prevede că audierea acestora se face în camera de consiliu.

De cele mai multe ori, această discuție are loc într-o sală de judecată sau în biroul judecătorului, birou care predispune la sobrietate.

Cu siguranță, pentru copii, acesta nu reprezintă un loc prietenos în care să-și dea frâu liber cuvintelor și emoțiilor.

O discuție cu un străin într-un moment mai greu din viața unui copil poate fi o experiență tulburătoare și pentru asta este nevoie de o cameră special amenajată, venită se destindă pe cât posibil copiii aflați în dificultate.

Astfel, Tribunalul Neamț și Asociația Excelsior Neamț au decis înființarea unui loc special amenajat pentru minori, pentru ca aceștia să poată fi audiați în mediu prietenos, care să creeze o atmosferă plăcută și relaxantă, unde copiii să se simtă în siguranță.

Deoarece în incinta Tribunalului Neamț a fost amenajată o astfel de cameră, copiii care sunt implicați în probleme familiale nu vor mai trebui să treacă prin momente apăsătoare când sunt audiați de magistrați, ci într-o atmosferă cu totul diferită față de cum s-a desfășurat până acum.

Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu Tribunalul Neamț iar sponsorul principal al evenimentului este Vitamin Aqua. Pe lângă sponsorul principal au mai contribuit: Mobexpert Piatra-Neamț, Cătălin Costăchescu (Atelier CC) și soții Bezem Olivian și Ilinca.

PUBLICITATE