Camera de Comerț Neamț cere primăriei ”Pavilionul Expozițional” pentru încă 5 ani, GRATIS

Un proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Piatra-Neamț are ca obiect darea în folosință gratuită către Camera de Comerț Neamț, a Pavilionului expozițional (fosta Casă a Căsătoriilor) pentru o perioadă de încă doi ani.

Camera de Comerț Neamț, al cărui președinte (Mihai Apopei) este trimis în judecată pentru fapte de corupție în același dosar în care este și fostului primar Dragoș Chitic, solicită prelungirea contractului de folisință gratuită al Pavilionului expozițional din centrul municipiului Piatra-Neamț pentru încă o perioadă de 5 ani, precum și terenul de pe str. Digului (puntea de la Ștrand) unde se află amenajat un parc cu autoturisme expuse pentru vânzare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atât de pe spațiul Pavilionului expozițional din b-dul Republicii cât și cel de la puntea de la Ștrand, Camera de Comerț Neamț încasează chirie și cu toate astea, niciodată acest ONG nu a plătit niciun leu Primăriei municipiului Piatra-Neamț, deși stăpânește aceste spații din martie 2012, adică de 9 ani de zile.

Toate firmele care participă la târgurile și expozițiile organizate la Pavilionul expozițional plătesc chirie Camerei de Comerț, la fel și cei care își vând mașinile lângă puntea de la Ștrand, iar bugetul primăriei ajung ZERO lei. 

Înțelegem că în 2012 acele spații valoroase pentru municipalitate au ajuns gratis la CCI Neamț datorită relației de prietenie dintre Gheorghe Ștefan și Mihai Apopei și mai apoi a fost prelungită gratuitatea și de către Dragoș Chitic datorită relației ”șef – subaltern” dintre acesta și Mihai Apopei, dar am crezut că odată cu venirea la conducerea primăriei a unui nou primar, cu o nouă viziune despre administrație, aceste practici păguboase vor dispărea. Se pare că nu.

Nu putem să nu remarcăm faptul că nici primăria și nici Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț nu dețin o sală de ședințe încăpătoare și se tot mută ba în sala de festivități a Colegiului Național Petru Rareș, ba la ”Rubik Hub” în ștrand, iar spațiile de sute de metri pătrați ai Pavilionului expozițional rămân să fie administrate, gratuit, de CCI Neamț.

De fapt, #NouaPiatra a primarului Andrei Carabelea cu care se tot laudă, este ”vechea Piatra” a lui Gheorghe Ștefan și Dragoș Chiric, cu perpetuarea acelorași metehne, tehnici și interese.

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Ziarpiatraneamt.ro