„Câinele” de Valentin Krasnogorov – o nouă premieră la Teatrul Tineretului


Teatrul Tineretului anunță premiera Câinele de Valentin Krasnogorov, regia: Horaţiu Mihaiu. Reprezentaţiile vor avea loc sâmbătă şi duminică (12 şi 13 martie 2016), de la ora 19.00, la Sala Mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Distribuţia:
Bărbatul – Florin Mircea jr/ Răzvan Bănuţ,
Femeia – Ecaterina Hâţu/ Loredana Grigoriu,
Câinele – Ingrid Robu
Regia şi scenografia: Horaţiu Mihaiu

Ingredientul fericirii

Ce te faci când fericirea îţi intră pe uşă deghizată într-un căţel jucăuş? Eşti pregătit să o păstrezi?

Câinele este o meditaţie cu zâmbet amar despre afecţiune, dăruire, dorinţa de confort şi refuzul responsabilităţii. În culcuşul de blană călduţă al autosuficienţei, ne şoptim neîncetat că ni se cuvine totul şi e dreptul nostru să respingem orice obligaţie care ne-ar frâna din căutarea continuă a plăcerii şi a succesului. Se întâmplă de multe ori să luăm decizii cu uşurinţă, însă devine insuportabil să ne asumăm consecinţele lor.

Satira muşcătoare, umorul, arta grotescului definesc un spectacol despre dăruire ca ingredient indispensabil al fericirii.

Valentin Krasnogorov, născut în 1934 la Leningrad, este un autor deja canonic al dramaturgiei ruseşti contemporane. De la prima sa piesă, Un om ideal, scrisă în 1976, şi până în prezent, a compus peste treizeci de texte de dramaturgie. Printre cele mai jucate piese ale sale în spaţiul internaţional se numără: Deliciile adulterului, Căderea lui Don Juan, Acum ori niciodată, Câinele, Hai să facem sex!. A mai scris romane şi nuvele dar şi lucrări de chimie, în calitate doctor în ştiinţe, formaţia sa fiind de inginer chimist. Între 1991 şi 2006 a locuit în Israel şi a fost ales Viceprimar al oraşului Haifa. Din 2006 locuieşte în Sankt Petersburg.

Raluca Naclad (consultant artistic)

PUBLICITATE