Câine legat într-un sac, lăsat pe marginea drumului. Poliția Animalelor a deschis dosar penal

Recent, un caz tulburător de cruzime față de animale a fost adus în atenția publicului și a autorităților din Neamț.

Pe rețelele de socializare a fost publicat un video îngrijorător, în care un câine a fost găsit legat într-un sac, în localitatea Săvinești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat cu privire la situația semnalată

Cu ajutorul comunității, au reușit să identifice locația câinelui și să-l salveze. Câinele a fost preluat și predat adăpostului Asociației CLAUDIA – Încă o șansă.

„Deși autorul acestui gest nu a fost încă identificat, colegii noștrii cu sprijinul comunității au identificat locul în care câinele se ascundea, fiind preluat și predat în adăpostul Asociației CLAUDIA Încă o șansă.” – a transmis Poliția Neamț

Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru cruzimi față de animale. (OUG 155 articolul 14, alineatul 2, litera a).

„Sezonul rece poate aduce provocări suplimentare pentru animalele de companie. Vă oferim câteva sfaturi simple pentru a contribui la protecția animalelor în sezonul rece:

Asigurați animalelor de companie un adăpost cald și izolat de vânt.

În zilele reci, este important să furnizați animalelor suficientă apă caldă și hrană pentru a le ajuta să lupte împotriva frigului.

În cazul animalelor de companie, încercați să limitați timpul petrecut în aerul rece și să oferiți posibilitatea acestora să stea în interior atunci când temperatura scade.

Dacă sunteți martor la acte de cruzime față de animale, nu ezitați să ne sesizați.

Împreună dezvoltăm o comunitate responsabilă și empatică. Prin mici gesturi, putem face o mare diferență, împărtășind dragostea și grija față de animale!” – este mesajul Poliției Neamț

PUBLICITATE