Cafea și ceai pentru șoferi de la polițiștii din Neamț (FOTO)

În această dimineață, 23 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț și Biroului Rutier Piatra Neamț au desfășurat o acțiune preventivă pentru conștientizarea conducătorilor auto asupra principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a riscului oboselii la volan.

Întrucât oboseala la volan reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii au oprit în trafic vehicule înmatriculate în alte județe și le-au oferit șoferilor o cafea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, polițiștii rutieri le-au adus la cunoștință conducătorilor auto că simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacție, a vederii, a performanței şi vigilenței.

Totodată, în contextul temperaturilor scăzute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au oprit conducătorii de vehicule care se deplasau pe drumul național 2, nu pentru o acțiune de control, ci pentru a-i invita să ia o pauză, oferindu-le un ceai și un colac.

Pe parcursul pauzei, polițiștii le-au recomandat acestora să nu conducă atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, cu atât mai mult când au de parcurs o distanță mare și să respecte regulile de circulație.

Această pauză a fost primită cu entuziasm de participanții la trafic mai ales de cei ce se deplasau pe distanțe considerabile, fiind plăcut surprinși de inițiativa polițiștilor rutieri.

Reiterăm faptul că o conduită responsabilă și preventivă poate salva viața dumneavoastră, a pasagerilor cu care vă efectuați deplasarea și a celorlalți participanți la trafic.

PUBLICITATE