Ca să-ți poți plăti taxele și impozitele, trebuie să reziști bătăii de joc a municipalității

Ca să reușești să-ți plătești taxele și impozitele la Piatra-Neamț, trebuie să treci printr-o adevătară cursă de ”obstacole”.

Și nu o spunem noi, ci o persoană care a făcut public întregul traseu, din parcarea Mall Fotum Center și până la ghișeul Direcției Taxe și Impozite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Înainte de a lăsa să curgă povestea acelei persoane care a mers să-și facă datoria față de comunitate, plătindu-și taxele și impozitele, putem aminti câteva lucruri.

Modul în care arată astăzi clădirea Mall Forum Center, felul în care NU funcționează lifturile ori scările rulante, nu sunt opera actualului primar, ci a fostei administrații a municipiului. Actualul primar are vina că asistă la această degradare constantă fără să intervină.

Pe când fosta conducere, s-a preocupat mai mult ca mentenanța lifturilor, a scărilor rulante sau reparațiile din incinta Mall Forum Center să ajungă la câteva firme de casă ale unui partid politic, cu largul ”sprijin” al fostului primar (vezi aici).

S-au chelturit sume considerabile pentru ca populația orașului să fie tratată decent și cu bun simț când ajunge în clădirea în care trebuie să-și plătească taxele și impozitele. Ce s-a întâmplat în realitate și ce s-a ales de pe urma acestor investiții, citiți mai jos:

Dezolant.
Nu mai pun fotografii, e prea jalnic, am să încerc să descriu.
M-am dus să-mi achit impozitul pe imobil pentru anul în curs. Știți, s-au mutat chișeele la clădirea FORUM CENTER de la Piața Mare. La etajul III.
 
Pare ușor de urcat, realitatea e însă alta.
Scările sunt rulante (sau ar trebui să fie) dar nu funcționează. Ați văzut vreodată scări rulante care nu funcționează de ani buni? Seamăna cu niste „alei de colectat deșeuri” și mult pământ, semn că s-au oprit pe vreme ploioasă și nimeni nu a dat cu o mătura noroiul.
 
Dar să vedeți cum trebuie parcurse: de la parter la etajul 1, le parcurgi ca pe niște scări statice, dar murdare; de la etajul 1 la etajul 2 te întâmpină o banderolă pe care scrie: „folosiți scările laterale sau liftul”.
 
Cauți din priviri si găsești în spatele tău o usă dublă deschisă unde descoperi indiciile. Ai 2 posibilități: urci pe scări sau chemi liftul pentru un etaj.
Ajungi la ghișee și te așezi la coadă șă-ți vină rândul.
 
Aici îți trebuie intuiție și noroc: dacă alegi o coadă mai mică, poți avea surpriza ca cel din fața ta să plăteasca pentru vreo 10 vecini.
Răbdare!
 
Plătești și vrei să te întorci.
Scările rulante sunt cu panglica de interdicție.
Stiți, scările rulante au fost gândite sub forma unui pătrat, astfel că și dacă ar funcționa, trebuie să înconjori serios distanțe mari pentru continuitate.
 
Ai 2 posibilități: folosești scările laterale sau chemi liftul.
Am chemat liftul!
Am apăsat la P (parter).
 
Ajung jos si intru în panică: usile duble ce ar fi urmat să ma scoata afară (in subsolul clădirii unde este amenajata o parcare) erau blocate. Mă orientez repejor și urc un etaj pe scările laterale și ajung, în sfârșit la parterul clădirii.
Un pustiu jalnic.
 
Merg spre usa de ieșire și ce credeti?
La ieșire sunt uși duble, intre ele un holișor despărțitor. Fiecare rând de uși au fost prevăzute cu câte 2 deschideri: intrări și ieșiri.
Ce să vezi?
 
Dacă la primul rând de uși intrarea/ieșirea se face prin dreapta, la al doilea rand, intrarea/ieșirea se face prin stânga!
Prin urmare, în holișorul despărțitor intâlnești oameni care își fac cruce.
Să nimereasca ușa care ii trebuie.
Interesant, nu?
 
Ce știu managerii cu pricina despre Ergonomie, mentenanță, loc îngust, bătrâni, persoane cu afecțiuni respiratorii, respectul pentru cetățean?

Întreaga postare o putei citi aici.

PUBLICITATE