Ca să nu stea în frig, elevii de la Școlile Nr. 5 și 8 vor învăța online

Elevii școlilor Nr. 5 și Nr. 8 din Piatra-Neamț, care au fost relocați în clădirea fostului CCB (Casele de Copii Băieți), vor învăța online, după ce Inspectoratul Școlar Județean Neamț a constatat că aceștia stăteau în frig în noile clase.

Pe 10 februarie, Consiliul Județean a dat în folosință gratuită către Primăria Piatra-Neamț clădirea de la Școlile Normale (fostul CCB), pentru a fi mutați în incinta ei elevii de la școlile Nr. 5 și 8 din oraș, pe perioada cât aceste două unități sunt supuse unui proiect de modernizare. (vezi articol AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Între timp, Primăria Piatra-Neamț ar fi trebuit să renoveze și să pregătească clasele pentru primirea elevilor. Astfel, s-au achiziționat și montat niște convectoare de căldură, care nu fac față și nu reușesc să încălzească încăperile.

Ieri, 6 martie, elevii au stat în frig, iar părinții s-au arătat total nemulțumiți de faptul că cei mici trebuie să stea cu geci și căciuli la ore.

Mai mult, unul dintre părinți a publicat pe rețelele de socializare răspunsul primarului Andrei Carabelea despre condițiile din noua locație „…căldura funcționează și …totul este în regulă.”

Astăzi, 7 martie, la fața locului s-a deplasat Inspectorului Școlar General, Florentina Luca Moise, care a luat decizia de a suspenda cursurile, urmând ca până la rezolvarea situației, elevii să învețe online.

„Am suspendat, astăzi, cursurile în format fizic și am aprobat, cu aprobarea Ministerului Educației, până la remedierea situației.” – ne-a declarat Florentina Moise.

Aceasta ne-a mai transmis că Primăria Piatra-Neamț a promis că lucrurile vor fi rezolvate până luni.

PUBLICITATE
SURSĂsursa video: ziarpiatraneamt.ro