Buze de catifea – cum să porți rujuri mate ca o maestră

Rujuri mate Melkior

Rujurile mate fac parte dintre produsele cosmetice preferate ale femeilor din intreaga lume. Cu toate acestea, in ciuda popularitatii lor, exista si critici. Cea mai des intalnita nemultumire la adresa lor este ca usuca buzele si ofera machiajului un aspect imbatranit si neingrijit. Indiferent ca vorbim de rujuri mate, fonduri de ten sau pudre, exista niste reguli pe care este necesar sa le urmam daca ne dorim un look impecabil. Iata cum faci sa oferi buzelor tale acel aspect catifelat, desprins parca din revistele de moda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Exfoliaza

Exfolierea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru ingrijirea buzelor tale. Chiar daca nu arata uscate, acest proces va elimina particelele invizibile de piele moarta, lasand buzele catifelate. Astfel, rujurile mate se vor aseza si arata total diferit. Chiar daca folosesti o simpla periuta de dinti uda, vei vedea diferentele. Totusi, daca buzele tale sunt sensibile si au nevoie de o atentie suplimentara, poti folosi fie un scrub preparat in propria bucatarie, fie un creion exfoliant pentru buze, precum este cel de la Melkior. Acesta actioneaza ca baza de protectie si exfoliant in acelasi timp, oferind buzelor tale o textura mai moale si un aspect mai catifelat.

Hidrateaza

Machiaj Melkior

Hidratarea este cheia atunci cand folosesti rujuri mate. Ca o regula generala, aminteste-ti mereu ca dimineata sau seara, in functie de propriul tau ritual de ingrijire a tenului, sa nu aplici crema doar pe fata, ci si pe buze. Las-o sa actioneze cateva minute, dupa care o poti sterge. De asemenea, aplica un strat generos de balsam de buze in timpul machiajului si sterge-l cu un servetel inainte sa folosesti rujuri mate. Nu iti recomandam sa il lasi pe buze deoarece va diminua drastic din aspectul mat si catifelat al rujului.

Primer

Ca sa te asiguri ca ai cea mai buna baza posibila pentru machiajul buzelor, este o idee buna sa folosesti si un primer. Poti sa folosesti aceeasi baza de machiaj pe care o folosesti si pentru restul fetei. De exemplu, poti opta pentru baza de machiaj Luminous de la Melkior. Aceasta hidrateaza si pregateste tenul pentru produsele ce urmeaza a fi aplicate, uniformizeaza textura tenului si ofera o senzatie de catifelare si atenueaza aspectul porilor si al ridurilor fine, facilitand aplicarea rujurilor mate. Desigur, daca nu ai un asemenea produs cosmetic in casa, poti sa treci peste acest pas.

Aplicare si reaplicare?

Chiar si rujurile mate mai pot pierde din culoare dupa ce mananci sau bei. De aceea, majoritatea femeilor sunt tentate sa mai aplice un strat pentru a reimprospata machiajul buzelor. Total gresit! Nu vei face decat sa ruinezi toti pasii de pregatire mentionati mai sus si sa obtii un machiaj foarte inestetic. In cazul in care trebuie sa reaplici rujul, sterge primul strat cu un servetel demachiant si abia apoi aplica un nou strat.

Hidrateaza-te

Nu in ultimul rand, este foarte important sa te hidratezi. Consuma cantitatea minima de apa recomandata zilnic si iti vei ajuta buzele sa nu se mai deshidrateze atat de usor.

PUBLICITATE