Bursa transferurilor în politica din Neamț. Actul II


Liberalii nemțeni au primit „cadoul de Paște” mai repede decât s-ar fi așteptat. Așa cum cei din PSD Piatra Neamț s-au poleit cu portocaliul Luminiței Vîrlan, PNL Neamț a acceptat să primească în rândurile lor pe deputatul Vlad Marcoci „cel roșu”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

E drept, culoarea nu s-a prins prea tare în cei 3-4 ani cât timp a stat în PSD și până la urmă nu a făcut altceva decât să revenină la matcă (cunoscut fiind faptul că Vlad Marcoci a fost prefect, președinte de Consiliu Județean, secretar de stat, președinte al Agenției Fondului de Mediu, propus tocmai din partidul din care face acum parte).
Dar Marcoci nu e singurul ales care trece în barca liberală, iar zilele viitoare s-ar părea că un alt parlamentar se va înscrie în PNL după cum a declarat Mugur Cozmanciuc în conferința de presă de astăzi: „Ieri (n.r.- 13 aprilie) am băut o cafea cu domnul Marcoci și cu alt coleg ce urmează să vină alături de noi” Deci PNL Neamț a devenit o mamă a tuturor răniților care acceptă cu brațele deschise pe cei care nu-și mai găsesc locul în alte partide, dar se plânge când le pleacă primarii (vezi ordonanța lui Dragnea).

O altă declarație care devine deja slogan, pe principiul „Cine nu este cu noi este împotriva noastră” îi aparține președintelui Ionel Arsene ca răspuns la plecarea din PSD a lui Marcoci. Acesta a punctat pentru o publicație locală că cei care au plecat, pur și simplu nu se regăseau în proiectul de reformă al PSD. Asta dacă se poate considera reformă o campanie în care candidații la primărie și-au ales 5 cetățeni (conform votului cetățenilor) pe care îi vor așeza pe o listă de consilieri locali. E curios cum lumea a votat doi oameni veniți din Italia sau doi colegi de școală ai unui candidat la primărie.

P.S. – Am văzut astăzi un videoclip de prezentare a unui tânăr candidat din echipa PSD la consiliul local Piatra Neamț. Foarte frumos că tinerii sunt propulsați pentru astfel de funcții, doar că așteptăm ca respectiva persoană să își ceară, totuși, scuze pentru postările pe o rețea de socializare în care o atacă pe soția actualului primar. Mai ales că președintele acestuia de partid a făcut acest gest, lăudabil de altfel, și și-a cerut scuze public pentru acea scăpare.

PUBLICITATE