Biserica ”Sf. Nicolae” din Parohia Bozieni a fost resfințită sâmbătă, 26 august

Biserica ”Sf. Nicolae” din Parohia Bozieni, Protopopiatul Roman, a fost resfințită sâmbătă, 26 august, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, dimpreună cu un sobor de preoți romașcani. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Credincioșii din Parohia Bozieni (Protopopiatul Roman) au participat sâmbătă, 26 august, la slujba de resfințire a bisericii ”Sf Nicolae”, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Alături de sfântul locaș, ierarhul a sfințit așezământul social-filantropic, precum și un foișor ridicat în apropierea sfântului locaș. În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să trăiască bucuria momentului sacru la care sunt părtași în această zi de sărbătoare pentru comunitatea din Bozieni.

”Vă mulțumim pentru florile recunoștinței și pâinea dragostei cu care ne-ați primit! Bucurați-vă ca la Sfintele Paște, pentru că azi am resfințit o poartă a cerului și o scară către Dumnezeu. Este foarte important să știm că a fi ctitor sau donator la biserică, înseamnă a contribui la edificiul sfânt ce ne conduce către Împărăția lui Dumnezeu. Pe aici intrăm și ieșim în calitate de ”pietre” vii. Să nu uităm că, dacă vrem să fim în Biserica lui Hristos, trebuie să ne străduim ca viața noastră să devină o Liturghie. Dumnezeu să vă dăruiască pace și liniște, să vă ajute să discerneți esențialul de non esențial în această viață efemeră. Rugați-vă pentru preoții, duhovnicii, educatori și învățătorii voștri, pentru cei plecați dincolo de granițele țării! Rugați-vă pentru prieteni și pentru vrăjmași. În biserică sunteți în Adevăr și Adevărul vă va face liberi. Nicăieri pe lume nu aveți un loc mai propice de întâlnire cu Adevărul, cu Dumnezeu, decât Biserica. Niciun loc nu poate duce spre mântuire, dacă nu trece prin acest pridvor al Împărăției, prin această poartă a cerului”, a menționat, printre altele, ierarhul în cuvântul său.

La rândul său, preotul paroh Cătălin Carp a mulțumit chiriarhului și a explicat celor prezenți drumul parcurs pentru a putea finaliza acest proiect desfășurat la parohia pe care o păstorește.

”Începând cu toamna anului 2014 am demarat lucrări de renovare a sfântului locaș. Astfel, au fost izolați pereții bisericii, catapeteasma a fost reparată, dușumea restaurată, acoperișul a fost înnoit, la fel și sfânta masă. Toate acestea s-au împlinit cu ajutorul domnului Dascălu Aurel și al soției Viorica, apoi al Primăriei din Bozieni, precum și al credincioșilor acestei parohii, ai căror copii, plecați în străinătate, nu au uitat bisericuța din satul lor, dar și străini, care au văzut că se fac lucruri frumoase aici. Vă mulțumesc tuturor că ați fost alături de noi”, a spus  preotul Cătălin Carp.

Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, la propunere preotului protopop Dragoș Munteanu, a oferit parohului de la Bozieni distincția de iconom stavrofor pentru realizările din parohie.

sursa: epr.ro
PUBLICITATE