Bilanț Salvamont Neamț, de Paște: persoane rătăcite și mașini blocate în zăpadă

Mulți turiști au fost înșelati de temperaturile foarte ridicate și de vremea frumoasă și au ignorat complet averismetele salvamontiștilor nemțeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bilanțul operațiunilor salvamont din ultimele trei zile se ridică la cinci operațiuni de salvare recuperare persoane rătăcite cu afecțiuni medicale minore, acțiuni în care au fost implicați 11 turiști, o fractură de membru inferior trimisă la UPU și o deblocare /evacuare a unor autoturisme blocate în zapada pe DJ 155 f – drum închis circulației turistice, semnalizat corespunzator dar pe care mulți îl folosesc ignorând și încălcând legislația rutieră.

Aseara in jurul orei 20 in urma uneui apel de urgenta transmis prin Dispeceratul National Salvamont echipa de interventie aflata de serviciu in Baza Salvamont Dochia s-a deplasat in zona grupului de stanci Detunatele, zona din care doi tineri din Ploiesti solicitau ajutorul. Au fost gasiti in imediata apropiere a potecii care urca din Curmatura Lutul Rosu spre Cabana Dochia in stare de epuizare avansata, cu semne de instalare a hipotermiei, fara posibilitatea fizica de a mai continua traseul. Echipamentul total impropriu ascensiunilor montane era ud si asta a generat, din punctul nostru de vedere, caderea parametrilor fiziologici ai celor doi turisti. Dupa acordarea promului ajutor si preincalzire cu ceai cald si patch-uri termice au fost insotiti la Cabana Dochia aflata din fericire nu foarte departe. – notează Salvamont Neamț

PUBLICITATE