Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ vă invită la o expoziție de artă decorativă – FOTO

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț deschide porțile spre o lume de frumusețe și expresie artistică prin expoziția de artă decorativă intitulată „În lumea mea“, semnată de Rodica Rusu.

Evenimentul va avea loc în Spațiul expozițional de la parterul Corpului A al bibliotecii și se va desfășura în perioada 9 aprilie – 10 mai 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vernisajul expoziției, care marchează debutul artistic al Rodicăi Rusu, este programat pentru vineri, 12 aprilie, cu începere de la ora 17:00.

Stela Gașpari va prezenta expoziția, iar Cristian Piron, profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, va susține un moment muzical la chitară și voce.

Lucrările expuse în cadrul acestei expoziții impresionante au fost realizate folosind tehnica mixtă, incluzând pastă de relief, material textil, culori acrilice, placă de lemn și pânză pe șasiu. Fiecare creație transmite o poveste, un univers al emoțiilor și al sentimentelor, construit cu migală și pasiune de către Rodica Rusu.

„Am dorit să creez o lume plină de mister, de emoție și de sentimente, o lume în care să mă retrag pentru a mă regăsi atunci când în cea exterioară mă simt pierdută sau neînțeleasă. Sper ca publicul să poată trăi astfel de experiențe atunci când își va petrece timpul contemplând expoziția mea“, a mărturisit Rodica Rusu.

Născută la 2 iunie 1983, la Brăila, Rodica Rusu și-a descoperit pasiunea pentru pictură încă de la o vârstă fragedă. Studiind ca autodidactă, ea a explorat și a dezvoltat propriul său stil artistic.

După câțiva ani petrecuți la Iași, tânăra artistă s-a stabilit în pitorescul oraș Piatra Neamț, continuând să-și îmbogățească universul artistic și să împărtășească cu publicul pasiunea și creativitatea sa.

PUBLICITATE