Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” vă invită la gala Superlativele Culturale ale anului 2016


Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ, organizează vineri, 10 februarie 2017, ora 12.30, în Sala “Cupola”,  Gala Superlativele Culturale ale anului 2016, eveniment ce se constituie, pe de o parte, într-un bilanț al activității Bibliotecii Județene, pe parcursul anului 2016 și, pe de altă parte, într-o retrospectivă asupra culturii nemțene. Va fi momentul în care cei care s-au remarcat în activitatea lor vor fi răsplătiți cu distincții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, evenimentul este și un prilej de proiecție asupra anului 2017, instituția de cultură nemțeană inițiind demersul de realizare a unui monument “I. L. Caragiale” la Piatra-Neamț. În acest context, artistul plastic Lucian Tudorache va prezenta macheta monumentului.

Invitatul special al evenimentului este cantautorul Florin Săsărman, care va asigura ambianța muzicală a manifestării.

Adrian Alui Gheorghe, coordonatorul programului: „Pornim de la ideea că Biblioteca este, prin definiţie, depozitara memoriei culturale a zonei, aşa că încercăm să scoatem în evidenţă evenimente, gesturi culturale definitorii pentru comunitatea nemţeană, manifestări de tradiţie, dar mai ales să subliniem efortul unor oameni care îşi dedică energia şi talentul pentru crearea unui climat cultural propriu zonei noastre. Distincţiile sunt absolut simbolice, considerăm însă că uneori este mai importantă  recunoştinţa comunităţii într-o lume ca a noastră în care cultura este marginalizată, un fenomen global de altfel. Evidenţiem cîţiva bibliotecari, cîţiva primari care au sprijinit actul de cultură în comunităţile lor, cîteva reuşite artistice, voluntari, persoane şi personalităţi care au sprijinit actul cultural vizibil în plan public. Desigur că obiectivitatea are şi ea limitele ei, aşa că nu pretindem că epuizăm subiectul, e posibil să neîndreptăţim oameni şi evenimente remarcabile, dar ne străduim în perspectivă să fim cît mai aproape de fenomenul cultural care merită să fie promovat.”

D.M.B.
PUBLICITATE