Bianca, Alice, Alessia și Andreea și-au lansat primul videoclip: ”Neamțule, ținut frumos”

Interpretare extraordinară, peisaje de basm, o linie melodică pe care nu ai cum să n-o îndrăgești și apoi să o fredonezi, toate acestea fac parte din cel mai nou proiect al ”Sânzienelor” de la Neamț.

Bianca, Alice, Alessia si Andreea, coordonate magistral de către profesorul Georgiana Șerban Axinte, sunt nemțencele care îndrăgesc muzica populară și au scos un clip la care s-a muncit mult și care vorbește despre frumusețile județului Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dragostea pentru muzica populară ne-a adus împreună într-un minunat proiect ce noi îl numim “Sânzienele”. La inițiativa celor patru fete minunate care îmi sunt și eleve în cadrul Școlii Populare de Arte din Piatra Neamț, am realizat acest proiect de suflet și pentru suflete doritoare de frumos, de folclor autentic.

Alaturi de Bianca, Alice, Alessia si Andreea, am descoperit pe toata durata pregătirilor și repetițiilor noastre, inimile unor fete mature, atat in gandire cat si fapt.

Serioase și dornice ca totul sa iasa perfect, au realizat ca pasiunea implica multa munca si seriozitate dar, ca rezultatele vin atunci cand toate aceste aspect sunt bine implementate in caracterul fiecaruia.

Ele au devenit mai mature alaturi de mine iar eu am copilarit alaturi de ele. Alaturi de noi au fost oameni minunati ce ne-au sprijit, adevarati profesionisti și oameni ce pun pasiune în tot ce fac.

Aș incepe cu dl. interpret și rapsod al județului nostru, Ghiță Dandu, cărui ne-am adresat cu dorința de a realiza în prima fază un material care să prezinte toate frumusețile și minunatiile acestor meleaguri în care noi trăim, iar prin versurile scrise de domnia lui, a reușit să cuprindă cele mai importante puncte turistice, istorice și geografice ale judetului Neamț.

Colaborarea cu dumnealui nu s-a oprit aici, surprizele noastre muzicale vor continua. Ne-am adresat maestrului dirijor. prof. Călin Corai pentru aranjamentul orchestral. Măiestria cu care a clădit linia melodică legată într-un mod aparte de versurile acestui cântec, au evidențiat autenticitatea ținutului.

La imprimarea vocilor ne-a ajutat dl. Ciprian Chirvase prin studioul său, Saint Sound Records& Studios. Imprimarea și masterizarea a fost realizată la Chișinău în Studio Vadim Barancea, orchestra condusă de dl. Călin Corai.

La filmarea clipului au fost alături de noi orchestra Ansamblului Floricica de la munte, a cărui dirijor este tot dl.Călin Corai, iar dna. Dedilia Popovici director artistic, cea care ne-a ajutat și cu momente coregrafice realizate de dansatorii Ansamblului “Floricica de la munte”.

Mulțumim și dnei. director a Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare”, care mereu este implicată și răspunde prompt la toate proiectele noastre.

De asemenea mulțumim pentru implicare Directiei Județene pentru Sport și Tineret Neamț, care ne-a sprijinit în realizarea videoclipului “Neamtule tinut frumos”, videoclip finanțat în cadrul unui proiect propriu.

De regia și montajul video s-a ocupat dl.Ionel Manastirean, un om deosebit cu idei minunate și deschis la orice idee venită din partea noastră.

Nu în ultimul rand multumim familiilor noastre, parintilor dar mai ales mamicilor ce ne-au fost aproape la fiecare pas. Sperăm că această melodie să ajungă la inimile nemțenilor și nu numai, să fie ca o carte de vizită, ce face cunoscuta zona minunată a Neamțului.” – se arată în prezentarea proiectului ”Neamtule tinut frumos”.

PUBLICITATE