Beți, drogați sau fără permis la volan, pe drumurile din Neamț

La data de 1 iulie, în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bicaz au depistat în trafic un bărbat, de 40 de ani, din Petricani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 12 C, în localitatea Tașca.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

La data de 2 iulie, în jurul orei 20.40, același conducător auto a fost depistat de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bicaz, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 12 C, în localitatea Tașca.

Deși au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, către localitatea Lacul Roșu, unde a fost oprit de polițiști.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

***

La data de 1 iulie, în jurul orei 19.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexandru cel Bun, în Târgu-Neamț.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto, din Târgu-Neamț, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă la cannabis.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La data de 2 iulie, în jurul orei 15.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bicaz au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, ce se deplasa pe Drumul Național 15, în localitatea Hangu.

Deoarece conducătorul auto nu s-a conformat, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului și au reușind oprirea acestuia, pe raza aceleiași localități.

Conducătorul auto, în vârstă de 66 de ani, din localitatea Hangu, a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificările efectuate a reieșit că bărbatul nu deținea poliță RCA valabilă a autoturismului, iar inspecția tehnică periodică a autoturismului era expirată.

Polițiștii au procedat la reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 2 iulie, în jurul orei 16.40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârcina au depistat, în localitatea Pângărați, un bărbat, de 53 de ani, din aceeași localitate, care conducea un moped, fără a fi înmatriculat sau înregistrat.

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de  conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea sub influeanța alcoolului și a unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Stănița au depistat în trafic, un bărbat, de 56 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism, în localitatea Stănița.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere.

PUBLICITATE