Beat la volan, un tânăr a făcut accident la Bodești

Ieri, 8 noiembrie, în jurul orei 8:30, polițiștii nemțeni au fost sesizați cu privire la faptul că pe Drumul Național 15, în localitatea Bodești, a avut loc un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce un tânăr de 27 de ani, din județul Suceava ar fi condus un autovehicul în localitatea Bodești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, din Bodești, care circula pe sensul opus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ambii conducători auto, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 27 de ani.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

PUBLICITATE