Bătrână din Neamț, imobilizată la pat, violată și tâlhărită

Polițiștii au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 45 de ani, din Zănești, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și viol.

Ieri, 7 martie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați cu privire la faptul că, în locuința unei femei din Zănești, au pătruns persoane necunoscute care au agresat-o și i-au sustras o sumă de bani.

În urma sesizării primite, s-a format un grup de lucru la nivelul Secției de Poliție Rurală Săvinești format din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției municipiului Piatra Neamț și au fost demarate de îndată cercetări. În baza activităților investigative complexe desfășurate în cauză, polițiștii au reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în noaptea de 6 spre 7 martie 2021, un bărbat de 45 de ani, ar fi pătruns în locuința unei femei 75 de ani, din Zănești, imobilizată la pat, pe care a constrâns-o să-i înmâneze 7 lei.

În baza aceleiași rezoluții infracționale, profitând de imposibilitatea femeii de a se apăra și prin constrângere, ar fi dezbrăcat-o și ar fi întreținut, împotriva voinţei sale, un raport sexual cu aceasta, după care a părăsit incinta imobilului.

Pe numele persoanei bănuite de comiterea faptei a fost emis un mandat de aducere, bărbatul fiind depistat pe un teren agricol din localitatea Zănești.

În momentul în care a fost somat verbal să se oprească, acesta ar fi început să fugă, fiind prins de polițiști, care au procedat la imobilizarea și implicit la conducerea acestuia la sediul poliției.

În baza probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și viol.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

În activități au fost angrenați criminaliști și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

PUBLICITATE