Bătrână de 83 de ani, condamnată la închisoare. A traversat strada neregulamentar, provocând un accident cu 3 morți

O femeie în vârstă de 83 de ani din Neamț a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendare, după ce a fost găsită vinovată de producerea unui accident rutier cu 3 morți, după ce a traversat strada neregulamentar.

Accidentul a avut loc pe 22 noiembrie 2019, în jurul orei 12:00, în afara localităţii Săbăoani. Potrivit anchetatorilor, femeia a coborât dintr-o mașină de ocazie și, fără a se asigura corespunzător şi prin loc nepermis, s-a angajat în traversarea drumului public DN2 (E 85).

În acel moment șoferul unui autoturism marca Opel Meriva, care circula cu o viteză de deplasare de aprox. 87 km/h, pentru a evita impactul cu bătrâna, a tras brusc de volan și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu autoturismul marca VW Passat, care circula cu viteza de aprox. 93 km/h. (FOTO și detalii despre accident puteți citi AICI).

Femeia a traversat strada şi mai apoi a încercat să îşi continue deplasarea către casă.

În urma accidentului rutier, 3 persoane și-au pierdut viața.

„…inculpata a fost cea care cauzat accidentul rutier şi a provocat pierderea vieții a trei victime, prin acţiunea sa, total neglijentă şi cu deplin dezinteres, de a se angaja în traversarea unui drum european, intens circulat, prin loc nepermis şi fără o asigurare temeinică, a provocat reacția intempestivă de evitare a conducătorului auto și de intrare pe contrasens intrând în coliziune frontală cu alt autoturism.” – notează sentinţa de condamnare

Judecătorii au decis condamnarea femeii la trei ani de închisoare cu suspendare. Totodată, au stabilit și un termen de supraveghere de 4 ani.

Bătrână va mai avea de plătit daune de 170.000 de euro, iar instanța a menținut sechestrul până la concurenţa sumei de 100.000 de euro pentru o casă din chirpici și terenuri.

PUBLICITATE