Bărbat din Piatra-Neamț, lăsat fără banii de pe card de un constănțean

La data de 1 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în colaborare cu Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Constanța, în cadrul unui dosar penal de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Un mandat de aducere a fost pus în executare.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada februarie – martie 2021, persoana bănuită, un bărbat de  34 de ani, din Constanța,  prin folosirea fără drept a datelor de identificare ale cardului de debit ce aparținea unui bărbat de 60 de ani, din Piatra Neamț, ar fi efectuat patru tranzacții financiare on-line, neautorizate, în cuantum de 4.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Suma de bani existentă în cont ar fi fost utilizată, prin intermediul unor procesatori on-line, la achiziționarea de produse.

În urma percheziției, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele SIM și diferite medii de stocare.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

PUBLICITATE