Bărbat din Neamț reţinut după ce a încercat să înşele măicuţele de la o mănăstire

Un bărbat în vârstă de 68 de ani, din judeţul Neamţ, a fost reținut de polițiștii din județul Prahova după ce ar fi înșelat o măicuță de la o mănăstire din comuna Poienarii Burchi. Nemțeanul ar fi cerut bani pretinzând că vrea să doneze lemne pentru încălzirea lăcaşului de cult şi cerând doar banii pentru transportul acestora. Prima oară a reuşit să obţină 1.000 de lei, însă a doua oară a fost prins în flagrant.

Potrivit polițiștilor prahoveni, ieri, 8 februarie oamenii legii au fost sesizaţi despre faptul că în urmă cu aproximativ o lună de zile, o măicuţă din cadrul unei mănăstiri din comuna Poienarii Burchi ar fi fost înşelată de către un bărbat, acesta din urmă solicitându-i o sumă de bani în schimbul donării unor produse. Femeia în cauză, a transmis bărbatului suma de 1.000 de lei, însă acesta nu şi-a mai onorat promisiunea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ulterior, la data de 7 februarie, măicuţa ar fi fost contactată din nou de către un bărbat, care i-a comunicat faptul că doreşte să doneze mănăstirii un camion de lemne, cu condiţia să îi fie transmişi 1.500 de lei, sumă necesară achiziţionării combustibilului, în vederea transportului materialului lemnos.

În baza celor sesizate, poliţiştii au efectuat activităţi investigativ operative şi cu sprijinul persoanei vătămate au reuşit identificarea şi ulterior depistarea în flagrant a bărbatului bănuit de săvârşirea faptei de înşelăciune, ieri, 8 februarie.

Bărbatul în vârstă 68 de ani, din judeţul Neamţ, a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audiere.

În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

PUBLICITATE