Bărbat din Neamț mort în Italia, prins sub dărâmături. A strigat după ajutor, dar nimeni nu l-a putut salva (FOTO)

Un bărbat din județul Neamț a murit, ieri, în centrul istoric al localității San Pio delle Camere, din provincia L’Aquila, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Roma, după ce părți dintr-o clădire ce urma să fie demolată s-a prăbușit.

Nenorocirea a avut loc sâmbătă după-amiază, pe un șantier din centrul istoric al oraşului, unde echipe de muncitori lucrează la renovarea cădirilor afectate de cutremurul din 2009.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit ANSA, cinci angajați ai companiei de construcții Habita, cu sediul în L’Aquila, se aflau pe șantier în momentul tragediei.

Cei cinci muncitori se pregăteau să demoleze o clădire, când unul dintre ziduri s-a prăbușit.

Potrivit presei italiene, ar fi cedat un element portant al clădirii care probabil a fost atins în timpul pregătirii demolării.

Doar trei dintre cei cinci muncitori au reușit să scape cu bine.

Ceilalți doi, un român și un macedonean, au fost îngropați de vii sub dărâmături.

Este vorba despre Cristian Susanu (originar din localitatea Traian, județul Neamț), un român de 42 de ani, rezident în Roio, L’Aquila, și Dzevdet Uzeiri și un macedonean în vârstă de 61 de ani.

La fața locului au intervenit mai multe echipe de pompieri și voluntari, inclusiv un elicopter de salvare, pentru a-i scoate pe cei doi muncitori de sub casa prăbușită.

Strigătele disperate ale celor doi, de sub dărâmături, au fost auzite pentru o vreme de salvatori, dar până s-a ajuns la ei muncitorii au decedat.

„Munca celor peste 40 de pompieri care au participat la San Pio delle Camere s-a încheiat dramatic: în timpul nopții au fost recuperate corpurile neînsuflețite ale celor doi muncitori striviți de prăbușirea clădirii.” – a fost mesajul pompierilor italieni

Procurorii italieni au deschis o anchetă pentru a reconstitui dinamica tragediei.

O altă tragedie care pune sub semnul întrebării lipsa măsurilor de prevenire a accidentelor la locul de muncă și a controalelor. Fără siguranță nu există demnitate la locul de muncă”, a comentat pe Twitter Luigi Sbarra, secretarul național al sindicatului CISL.

 

Cristian Susanu, era cumnatul preotului paroh Don Ciprian Petrișor, din Prata D’Ansidonia, provincia L’Aquila.

Întreaga Arhiepiscopie se roagă și este alături de marea durere a familiilor celor doi muncitori care au fost victimele accidentului de pe șantierul din San Pio delle Camere. Cardinalul și întregul cler îl îmbrățișează în special pe Don Ciprian Petrișor, parohul din Prata D’Ansidonia, al cărui tânăr cumnat, Cristian Susanu, a fost victima acestei tragedii”, se arată pe pagina de Facebook a Bisericii din L’Aquila.

PUBLICITATE