Bărbat din Neamț condamnat la închisoare cu executare pentru că a lovit o femeie cu palma peste fund

Premieră în România! Un bărbat din județul Neamț a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare după ce a lovit o femeie cu palma peste posterior.

Incidentul a avut loc în vara anului 2021 pe o stradă din municipiul Suceava. Potrivit monitorulsv.ro, bărbatul (L.V., în vârstă de 46 de ani, din Neamț) a abordat mai multe femei, printre care și partea vătămată, Nina Smart (persoană cu cetățenie română și americană), făcând un gest pe care l-a considerat cel mai probabil unul normal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„L. V. a venit în dreptul lor și după ce a făcut niște comentarii cu privire la grup, s-a auzit un sunet ca o pocnitură, o palmă, persoana vătămată Smart Nina menționând că inculpatul a lovit-o peste partea stângă a posteriorului”, se arată în hotărârea pronunțată de Judecătoria Suceava, conform sursei citate.

„Inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată peste zona dorsală cu un gest extrem de violent, iar apoi a intrat într-o sală de jocuri din apropiere, râzând. Toate cele patru femei care au asistat la gest s-au arătat indignate, șocate, bulversate de gestul inculpatului. Martorul T.L.L. a declarat, de altfel, că a simțit și teamă, având în vedere că erau singure pe stradă și li se putea întâmpla și lor ceva asemănător”, se mai precizează în hotărârea Judecătoriei Suceava.

Pentru fapta lui, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 10 luni de închisoare cu executare pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice:

„…condamnă inculpatul L. V. la pedeapsa închisorii de 9 luni pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe (…) condamnă inculpatul L. V. la pedeapsa închisorii de 3 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice (…) contopește pedepsele prin aplicarea la cea mai grea a unui spor de o treime din cealaltă pedeapsă, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 10 luni închisoare.„ – se arată în decizia instanței.

Totodată, individul va trebui să achite femeii suma de 7.500 lei cu titlul de despăgubiri morale, 1.150 lei cheltuieli judiciare către stat și 1.000 de lei cheltuieli judiciare ale victimei.

Decizia magistraților suceveni nu este definitivă.

„Sper ca hotărârea favorabilă dată de judecător, care a fost o femeie, câștigată de o avocată, să încurajeze lumea să nu accepte hărțuirea drept comportament normal”, a precizat Nina Smart, persoana vătămată, pentru sursa citată

PUBLICITATE