Bărbat atacat de ursul pe care încerca să-l elibereze dintr-un gard. Animalul a fost împușcat

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost atacat de ursul pe care încerca să-l elibereze dintr-un gard.

În această dimineață, în jurul orei 6:30, a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Săvinești, din comuna Poiana Teiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Apelul la numărul de urgență 112 a fost efectuat după ce un urs a fost surprins captiv într-un gard de sârmă.

La fața locului, au fost mobilizate toate forțele specializate în intervenții de asemenea natură.

Echipajele de intervenție au încercat să tranchilizeze ursul pentru a-l elibera din gardul de sârmă. În ciuda transchilizării, animalul s-a trezit brusc și a atacat persoana responsabilă de eliberarea lui.

„În jurul orei 10:30, ursul a fost tranchilizat de către medicul veterinar, dar în momentul eliberării acestuia, ursul și-a revenit și a atacat un paznic de vânătoare.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț

Pentru a proteja siguranța publică și a preveni alte incidente, s-a luat decizia de a interveni și a împușca ursul.

În urma incidentului, bărbatul de 55 de ani, cel care a încercat să-l elibereze pe animal, a suferit leziuni în partea superioară a corpului și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În cadrul misiunii din comuna Poiana Teiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale persoanei atacate de urs și ulterior a început transportul acesteia către Spitalul Orășenesc Târgu Neamț.” – a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

Totodată, polițiștii nemțeni au dechis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

PUBLICITATE