Bărbat arestat după ce a violat o femeie de 76 de ani din Neamț

Un bărbat în vârstă de 52 de ani din comuna Pâncești, județul Neamț, a fost arestat pentru un viol în care victima este o femeie în vârstă de 76 de ani.

Evenimentul a avut loc în cursul nopții de 10 spre 11 februarie, când bărbatul în vârstă de 52 de ani a pătruns în casa bătrânei care locuia singură, constrângând-o să întrețină raporturi sexuale.

„La data de 11 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 52 de ani, din Pâncești, în cazul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de viol și violare de domiciliu.

Din aspectele sesizate și în urma documentării faptelor comise contra libertății și integrității sexuale, polițiștii au stabilit că, în cursul nopții de 10 spre 11 februarie a.c., în localitatea Pâncești, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, ar fi intrat în imobilul unei femei, în vârstă de 76 de ani, pe care ar fi constrâns-o să întrețină raporturi sexuale.” – a transmis Poliția Neamț

Imediat după ce suspectul s-a făcut nevăzut, bătrâna a mers la o vecină pentru a cere ajutor. Aceasta a sunat la 112.

Victima a reușit să ofere autorităților detalii despre agresor, ceea ce a condus la identificarea și arestarea acestuia.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un bărbat care muncea cu ziua (zilier) prin sat şi care până acum nu a mai avut probleme cu legea.

„Activitățile investigativ-operative derulate au condus la identificarea și depistarea celui bănuit de comiterea faptei, iar în temeiul elementelor probatorii conturate, polițiștii au emis, pe numele acestuia, ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

La data de 12 februarie, bărbatul a fost prezentat magistraților Judecătoriei Roman, care, în baza evaluării probelor administrate, au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.” – ne-au mai precizat polițiștii nemțeni

Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă o pedeapsă grea, de până la zece ani de închisoare. Între timp, victima, afectată profund de traumă, a fost luată sub îngrijirea uneia dintre fiicele sale și dusă la Iași.

PUBLICITATE