Bacalaureatul de toamnă – Trei elevi eliminați la probele scrise

Trei elevi din Neamț au fost eliminați la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022

Pe 16 august 2022, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, proba E.a), la disciplina Limba și literatura română.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cele 3 centre de examen constituite în județul Neamț s-au înscris pentru susținerea probei 368 de candidați. Au fost prezenți 319 candidați (86,68% din totalul candidaților înscriși). Nu s-au prezentat la această probă scrisă 49 de candidați.

Pe 17 august, s-a desfășurat a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, proba obligatorie a profilului – proba E.c), respectiv la disciplina Istorie sau la disciplina Matematică.

În cele 3 centre de examen constituite în județul Neamț s-au înscris pentru susținerea probei obligatorii a profilului 405 candidați, dintre care 74 de candidați la Istorie și 331 de candidați la Matematică.

Au fost prezenți la proba scrisă obligatorie a profilului 335 de candidați (82,71% din numărul candidaților înscriși). Nu s-au prezentat la această probă scrisă 68 de candidați, dintre care 15 candidați neprezentați la Istorie și 53 de candidați neprezentați la Matematică.

Doi candidați, înscriși pentru susținerea probei la disciplina Matematică, au fost eliminați din examen.

Pe 18 august, s-a desfășurat cea de a treia probă scrisă a examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d).

În județul Neamț, proba la alegere a profilului și specializării s-a desfășurat în 3 centre de examen. S-au înscris pentru a susține proba E.d) în această sesiune a examenului național de bacalaureat 481 de candidați.

Procentul de prezență a fost de 85,86% (413 candidați prezenți, 68 de candidați neprezentați). A fost eliminat 1 candidat, din motive de fraudă.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 31 august 2022, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic.

În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-2 septembrie 2022), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2022.

Examenul național de bacalaureat este promovat de către candidații care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea cel puțin a notei 5 la fiecare dintre acestea;
• obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise.

Candidatul care îndeplinește, cumulativ, condițiile precizate anterior este considerat „reușit”.

PUBLICITATE