BAC 2020: Un singur elev din Neamț, media 10 la Bacalaureat

Rezultatele examenelor de Bacalaureat 2020 au fost publicate astăzi, 30 iunie de Ministerul Educației. 

La fel ca la Evaluarea Națională, rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Vezi rezultatele la BACALAUREAT 2019 pentru județul Neamț aici: bacalaureat.edu.ro

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, un singur elev din județul Neamț a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat (înainte de contestații).

Este vorba despre un elev al COLEGIULUI NAȚIONAL „ROMAN VODĂ”. Acesta a reușit să obțină nota maximă la Limba română, Istorie și Sociologie.

Pe următoarele locuri se află doi elevi de la COLEGIUL NAȚIONAL „PETRU RAREȘ”, cu media 9.96, respectiv 9,95, urmați de 3 elevi ai COLEGIULUI NAȚIONAL „ROMAN VODĂ” și un elev al COLEGIULUI NAȚIONAL „GHEORGHE ASACHI”, toți cu media 9,91.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Reamintim că pentru susținerea probelor scrise, în județul Neamț, s-au înscris 3.816 candidați, dintre care 3.288 candidați din promoția curentă, respectiv 528 candidați din promoțiile anterioare.

În acest an, în contextul epidemiei de coronavirus, se va organiza o sesiune specială de bacalaureat pentru elevii care au probleme medicale.

La sesiunea specială de BAC 2020 vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis (37,3), au fost în izolare, în carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

BAC 2020 – calendarul sesiunii speciale:
  • 29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților
  • 6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
  • 7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
  • 8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
  • 9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
  • 10 iulie: afișarea rezultatelor la BAC 2020 (ora 12:00)
  • 10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
  • 12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la bacalaureat 2020