BAC 2020: Subiectele la proba de Limba română

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, a început astăzi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Marți, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie.

Subiectele la Bacalaureat, la Limba și literatura română, au fost aceleași la profilul real și la profilul uman. Singura diferență a fost la subiectul al III-lea, unde a picat comedia, dar cu cerință diferită, în funcție de profil.

La primul subiect, elevii au avut un fragment din „Amintiri despre G. Călinescu”, iar la punctul B să redacteze un text argumentativ dacă mass-media contribuie la crearea imaginii unei persoane publice.

La subiectul al II-lea au avut un text din Ion Agârbiceanu, Arhanghelii. La al III-ea subiect, elevii de la profilul real au avut de prezentat „particularitățile unei comedii studiate”.

PUBLICITATE