BAC 2019: Subiectele la Matematică și Istorie

Absolvenții de clasa a XII-a susțin astăzi prima proba obligatorie a profilului. Candidații au primit subiecte la matematică sau istorie la Bacalaureat 2019 în funcție de profilul urmat la liceu.

La istorie, absolvenţii de liceu au avut de rezolvat mai multe cerinţe pornind de la un text despre comunism şi Uniunea Sovietică la subiectul I. La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu pe tema spaţiului românesc în perioada Evului Mediu

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru absolvenții de la mate-info (M1) au avut de rezolvat la primul subiect, o intersecție de funcție, o probabilitate, un exercițiu de identitate trigonometrică și un altul în care să arate că un număr este întreg. La al doilea subiect, să calculeze determinantul și un polinom, iar la al treilea, un exercițiu prin care să facă monotonia unei funcții și o integrală

Primul examen a început pe 1 iulie, iar ultimul are loc pe 4 iulie.

– limba română (proba Ea): luni, 1 iulie

– limba maternă (proba Eb): marţi, 2 iulie

– proba obligatorie a profilului (Ec): miercuri, 3 iulie

– proba la alegere a profilului şi specializării (Ed): joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

PUBLICITATE