BAC 2019: Neamț: Peste 100 de elevi au lipsit la prima probă scrisă

Peste 100 de candidaţi au absentat astăzi, iulie, de la proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureatul.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamț, din cei 3477 de candidaţi înscrişi s-au prezentat în săli 3370 (au absentat 107)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (cu excepția celor de profilul pedagogic) au avut astăzi de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sauIon Barbu.

Primul examen a început astăzi, 1 iulie, iar ultimul are loc 3 zile mai târziu, pe 4 iulie.

– limba română (proba Ea): luni, 1 iulie

– limba maternă (proba Eb): marţi, 2 iulie

– proba obligatorie a profilului (Ec): miercuri, 3 iulie

– proba la alegere a profilului şi specializării (Ed): joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

PUBLICITATE