Absolvenţii de clasa a XII-a, aflaţi în pragul maturităţii, s-au întrecut în „perle” la proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat. Conform Mediafax, lucrările elevilor din județul Neamț au fost corectate de profesorii vasluieni.
„Ion este nărăvaş şi iubitor, atingând-o discret pe Ana”
„Eu nuti strivesc corala de minuni a lumii este scrisă când poetul era sub influienţa lui Bacchus”
„Romanul interbelic s-a născut după primul război mondial, dar nu înainte de al doilea”
„Moromeţii are ca personaj pe Marin Moromete, care are o viziune despre lume în care ţăranul român avea copii, pe care îi bătea, deoarece ei cereau haine şi fugeau cu oile la oraş, mai ales unul dintre fraţi, Nilă.”
„Moromete era zgârcit, dar nu era beţiv, ci era fumător”
Şi la subiectele relativ simple elevii au greşit. Puşi să construiască un enunţ în care să ilustreze sensul conotativ al substantivului „ochi”, aceştia s-au hazardat, improvizând:
„Mama îmi scoate ochii pentru că cheltui banii pe care oricum mi-i dă tata, care lucrează în străinătate”
Un alt subiect a fost realizarea unui eseu despre rolul jocurilor pe calculator, în dezvoltarea personalã.
„Jocul pe calculator e dăunător, te poate prosti” sau „Pe calculator, jocurile sunt bune, te învaţă să fii mai deştept decât eşti”, a scris un elev.
Alte „perlele” găsite de profesorii corectori din țară:
„Jocurile sunt importante pentru dezvoltarea ta în fața colegilor, adică ăia care se oftică când le spui ca ai ajuns la un nivel peste ei”
„Jocurile sunt făcute ca să te enervezi că nu poți să treci pentru un anumit nivel”
„În romanul interbelic, lumea este prezentată tristă sau fericită, pentru că se gândeşte la războiul care a trecut, dar și la ăla care urmează”
„În Ion, viața este prezentată foarte grea pentru personajul principal, care e lacom după avere și moare de ciudă că alții au mai mult”
„Ultima noapte de dragoste prezintă viața grea când îți laşi iubita acasă și pleci la luptă și nu mai faci…„
sursa gandul.info