Avocatul Poporului, anchetă în cazul decesului unei femei gravide la Spitalul Municipal Roman

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă în cazul decesului unei femei gravide la Spitalul Municipal Roman – notează un comunicat al instituției

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă în cazul decesului unei femei gravide la Spitalul Municipal Roman, județul Neamț.

Postul de televiziune DIGI 24 a difuzat în data de 10 ianuarie 2018 un reportaj în care era semnalat decesul unei tinere, gravidă în 21 de săptămâni, după ce a fost „plimbată” în patru spitale. Conducerea Spitalului Municipal Roman, unitatea medicală unde a fost internată inițial pacienta, a declanșat o anchetă. De asemenea, Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a sesizat organele de poliție.

Reamintim că o tânără din Roman, gravidă în 21 de săptămâni, a murit după ce a fost plimbată între patru spitale din două judeţe. Greşeala pare sa fi fost făcută chiar de medicii din prima unitate medicală, cea din Roman, care nu ar fi descoperit o infecţie urinară care mai târziu a dus la septicemie. Medicii de la Iaşi spun că atunci când pacienta a ajuns la ei, era deja prea târziu. Conducerea Spitalului Municipal din Roman face o anchetă.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*