Avertizare METEO! Județul Neamț, sub Cod galben de furtuni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare meteo valabilă în mai multe județe din țară, printre care și Neamț.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ploi însemnte cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

PUBLICITATE