Avansări în grad la pompieri și jandarmi (FOTO)

Astăzi, 1 august, 54 de jandarmi, patru ofițeri și 50 de subofițeri, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, care au îndeplinit stagiul minim în grad și condițiile prevăzute de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu modificările și completările ulterioare, au fost înaintați în gradul următor.

Cei înaintați în gradul următor au fost felicitați de către conducerea unității și prefectul județului Neamț, domnul Vasile-Adrian Niță care le-a înmânat noile grade și le-a transmis tuturor cele mai frumoase gânduri și îndemnul de a sluji în continuare, cu devotament, patria. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Înaintări în gradul următor, înainte de termen, pot avea loc cu ocazia Zilei Naționale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

Astăzi, 01.08.2022, la sediul inspectoratului, un ofițer ce a absolvit Facultatea de pompieri – promoția 2022, repartizat la ISU Neamț a depus jurământul militar, iar 47 de pompieri militari care au îndeplinit stagiul minim în grad sau îl vor îndeplini până la data de 31.12.2022 şi au îndeplinit și celelalte condiţii legale, au fost înaintați în următorul grad, astfel:

5 ofiţeri

  • un ofițer de la gradul de locotenent la gradul de căpitan,
  • patru ofițeri de la gradul de sublocotenent la cel de locotenent.

2 maiștri militari

  • doi maiștri militari de la clasa a IV a la cel de clasa a III a

40 de subofiţeri

  • 4 subofiţeri de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef,
  • 26 subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant,
  • 2 subofiţeri de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major;
  • 8 subofiţeri de la gradul de sergent major la gradul de plutonier.

Înaintarea în gradul următor este un moment important pentru fiecare militar, însemnând acumularea experienței în vederea desfășurării misiunilor viitoare ce le vor fi încredințate .

Sublocotenentul Perju Rareș este cel mai nou membru al familiei pompierilor nemțeni și astăzi și-a luat angajamentul față de țară. Tânărul ofițer a fost recrutat de pe băncile liceului de specialiștii din cadrul ISU Neamț, și-a desfășurat stagiul de practică la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, iar în viitor va face echipă cu colegii de la Inspecția de Prevenire.

PUBLICITATE