Autoritățile din Neamț s-au pregătit pentru aplicarea legii antifumat


În instituțiile publice locale s-au luat deja măsuri pentru aplicarea din 16 martie a legii antifumat, fiind amenajate spații destinate fumătorilor în afara sediilor instituțiilor, iar autoritățile cu rol în implementarea legii s-au pregătit pentru efectuarea de controale în localurile publice

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și De joi, gata cu fumatul! Vezi unde NU se mai fumează și cine aplică pedepsele

Majoritatea instituțiilor publice din județul Neamț au amplasate, în afara clădirilor, scrumiere atât pentru cei care lucrează în instituție, cât și pentru vizitatori. Șefii instituțiilor susțin că legea antifumat nu afectează activitatea pentru că nici până acum nu era permis fumatul în interiorul clădirilor.

Spre exemplu, primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a declarat, pentru AGERPRES, că angajații care fumează au de multă vreme un spațiu amenajat cu scrumiere la intrarea în instituție. Dragoș Chitic, el însuși fumător, a declarat că se va conforma și el prevederilor legii și nu va fuma în interiorul instituției, deși a făcut-o până acum.

‘Există chiar la intrarea în primărie, în afara, un spțiu special amenajat. Acolo va merge toată lumea, fără excepție, dacă vrea să fumeze. Și eu mă voi conforma. Teoretic, nici până acum nu s-a fumat în primărie’, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, a declarat că urmează să dispună amplasarea unor scrumiere în afara instituției.

‘Sincer nu m-am gândit la așa ceva, mai ales că eu nu fumez. Dar trebuie să rezolvăm și această problemă. Oricum, fumatul nu era permis în interiorul instituției’, a declarat președintele CJ Neamț, Emilia Arcan.

Pe de altă parte, colonelul Ioan Nițică, inspectorul șef al ISU Neamț a declarat, pentru AGERPRES, că de miercuri tematica verificărilor va include și respectarea legii antifumat.

‘Vom urmări respectarea legii în controalele tematice pe care le desfășurăm, în controalele programate dar și în cele inopinate pe care le realizăm în special în baruri și discoteci. Vom face aceste verificări atât în ceea ce îl privește pe administratorul societății cât și pe consumator’, a declarat colonelul Ioan Nițică.

sursa Agerpres

PUBLICITATE