Autoritățile așteaptă o tragedie în intersecția de la Girov ca să pună în funcțiune semaforul (FOTO)

Încă de la începutul anului, autoritățile anunțau semafoare şi camere de luat vederi inteligente în intersecția de la Căciulești, comuna Girov, o zonă neagră pe harta accidentelor din județul Neamț.

Ultima promisiune a fost făcută în luna iunie, când directorul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a declarat într-o conferință de presă organizată de Prefectura Neamţ că intersecția semaforizată de la Căciulești (Girov) se va realiza până la sfârșitul lunii august.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După care, pe 14 septembrie, cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri, instituție aflată în subordinea Guvernului, anunțau începerea lucrărilor.

Patru zile mai târziu, pe 18 septembrie, reprezentanții Guvernului în teritoriu spuneau, oficial, că urmează ca „în curs de două săptămâni intersecția să fie complet semaforizată și funcțională.

Din păcate, au trecut aproape 2 luni și intersecția „semaforizată inteligent” e tot nefuncțională.

Nepăsarea autorităților în astfel de situații poate avea urmări grave. Reamintim că în luna august, din cauza unui semafor nefuncțional, o mamă și fiul ei au fost accidentați grav în Piatra-Neamț. Abia în urma accidentului cei da la PubliServ l-au reparat.

Ce scriam atunci se poate aplica și la intersecția de la Girov, unde se pare că autoritățile așteaptă o tragedie ca să pună în funcțiune un semafor…

26 august: „Pe un sector de drum unde se circulă cu viteză și pe raza căruia au fost înregistrare zeci de accidente grave sau mortale, semafoarele sunt lăsate de izbeliște, în nefuncționare.

Asta înseamnă nepăsarea autorităților, care acum sunt în campanie electorală și ocupă spațiul public cu tot felul de proiecte și planuri mărețe, dar nu sunt în stare să aibă grijă ca un amărât de semafor să funcționeze cum trebuie.” (vezi articolul AICI)

 

PUBLICITATE