Autobuze și microbuze „inteligente” în Piatra-Neamț

Societatea Troleibuzul își propune în acest an să transforme transportul public din Piatra-Neamț și localitățile din jurul municipiului într-un transport „inteligent”.

Printre noile modificări se numără Moovit, o aplicație gratuită ce este disponibilă pentru călătorii care vor să știe orarele transportului în comun, stațiile de plecare/sosire, durata călătoriei, întârzieri și alerte, dar și hărți de transport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Noi vom pune pe autobuze un cod QR, cetățenii o să îl citească cu telefonul și o să le arate traseul. 

În altă ordine de idei am schimbat puțin anunțurile cu plecările din stații pentru că cele vechi nu se mai vedeau și o să punem până la finalul săptămânii viitoare pe oraș un tip de tabel iar pe restul stațiilor din afara acestuia un alt tip.

Nu fac o investiție foarte mare acum pentru că prin Programul de Mobilitate Urbană stațiile vor fi schimbate cu cele inteligente.” – a declarat Cristian Sauciuc, directorul Troleibuzul

Tot în perioada următoare, SC Troleibuzul își propune să doteze autobuzele cu sisteme GPS, dar și cu sisteme audio, similare cu cele ale metroului.

Toate aceste modificări vor deveni mult mai utile atunci când se vor implementa proiectele de mobilitate urbană la Piatra-Neamț.

Vis a vis de autobuzele electrice sper ca anul acesta sau cel târziu anul viitor să apară primele 20 de autobuze de la Ministerul Dezvoltării, apoi prin programul Consiliului Județean, noi lucrăm la caietul de sarcini în acest moment, banii sunt, să luăm și celelalte 22 de autobuze electrice care vor funcționa pe raza municipiului Piatra-Neamț.” – a mai spus Cristian Sauciuc.

Mai multe detalii despre cum va arăta transportul de călători în Piatra-Neamț și localitățile din jur, în materialul video de mai jos:

PUBLICITATE