Audieri cu detalii șocante după incendiul de la ATI Piatra-Neamț

Un număr de 17 cadre medicale ale Spitalului Județean de Urgență au fost audiate, ieri, în cadrul anchetei privind cauzele incendiului de la Secţia ATI.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis (care reprezintă familiile a două victime decedate în incendiul soldat cu zece morţi), aceștia au declarat în faţa anchetatorilor că nu ştiau cum să acţioneze în caz de incendiu, deoarece instructajul PSI erau doar o formalitate, iar secţia era arhiplină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După 12 ore de audieri maraton la Piatra Neamţ şi un total de 17 persoane audiate, ies detalii şocante la iveală.

În primul rând cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecţia contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv şi de esenţă nimeni nu ştia cum trebuie să acţioneze în caz de incendiu.

Instructajul PSI era doar o formalitate într-o secţie ATI cu circuite electrice învechite”, este mesajul avocatului.

Potrivit acestuia, secţia ATI nu dispunea de ventilatoare pentru recirculare (din declaraţii), aerisirea făcându se manual prin deschiderea geamurilor. Metodă primitivă şi regăsită în foarte multe secţii ATI din ţară.

Cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale că fiind injectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei, ce va fi reaudiată vineri.

Din întrebările-capcană puse de către noi, respectiv: «erau aprinse candele în secţia ATI?», cu toţii au răspuns mincinos că NU, deşi din planşele foto din dosar , reiese clar faptul că se aprindeau asemenea candele chiar în secţia ATI.

De asemenea, au declarat cadrele medicale că secţia ATI era mult prea aglomerată şi era imposibil să te mişti printre pacienţi.

Tragem concluzia amară după 12 ore de audieri că sistemul ne omoară cu incompetenţa lui”, a mai declarat avocatul Adrian Cuculis.

PUBLICITATE