Au murit cei doi copii care s-au jucat pe gheață și au căzut în Bistrița (FOTO)

Cei doi frați care s-au jucat pe gheață și au căzut în râul Bistrița au fost declarați decedați, după mai multe ore în care cadrele medicale au încercat să-i readucă la viață.

Totul a avut loc vineri, 5 februarie, când la ora 14:40, pompierii au fost înștiințați despre faptul că doi copii au căzut în râu, în comuna Borca. Ei s-ar fi jucat pe luciul de gheață, care s-a rupt, aceștia căzând în râul Bistrița.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, SAJ Ceahlău și SVSU Borca și Farcașa, echipaje ale Serviciului de Ambulanță și polițiști.” – a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

Când au ajuns la fața locului, echipajele de intervenție au găsit o fetiță în vârstă de 8 ani, scoasă din apele râului Bistrița de către cetățeni, în stare de inconștiență.

Copila a fost preluată imediat de un echipaj SMURD care a început manevrele de resuscitare.

Băiatul în vârstă de 7 ani a fost găsit la aproximativ 1 kilometru de locul unde se presupune că ar fi căzut.

Cei doi copii au fost transportați, în curs de resuscitare, la spitalul din Bicaz, după care au fost transferați la Spitalul Județean din Piatra-Neamț.

Aseară, la 22.30, personalul medical de la UPU Piatra-Neamț încă aplica manevre de resuscitare, temperatura corpului ajunsese undeva la 27 de grade și luptau pentru viață.

Din nefericire, în această dimineață, cei doi copii au fost declarați decedați.

„Facem un apel către toți părinții, bunicii, adulții…
Supravegheați copiii!
Nu îi lăsați să se joace pe gheața râurilor, lacurilor! Pericolul este extrem de mare, iar despre consecințe nici nu are rost să vorbim!” – este mesajul transmis, ieri seară, de Ministerul de Interne

PUBLICITATE