Au apărut! Cele mai amuzante PERLE ale elevilor la Evaluarea Națională 2018

După ce au dat, luni, proba scrisă la limba română, au ieşit la iveală şi perlele pe care elevii de clasa a VIII-a le-au scris pe foile de examen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După corectarea lucrărilor la limba română, profesorii au descoperit că şi anul acesta, elevii care au susţinut evaluarea naţională s-au întrecut în greşeli, mulţi dând dovadă de dezinteres faţă de primul examen important din viaţa lor.

La primul subiect au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului. La al doilea subiect, au primit tot un text la prima vedere, cu şase cerinţe, şi au avut de redactat o naraţiune de 150-200 de cuvinte.

Perlele elevilor de la proba de Limba Română din cadrul Evaluării Naționale au fost nelipsite. Nu de alta, dar ei nu au vrut să dea pagina goală.

  • Textul nu are idei secundare. Toate sunt super principale şi îmi e jenă să aleg.
  • Pe urs îl putem numi Teddy Bear, nume care ştiu că vine de la preşedintele Americii. Dar pentru că suntem în România, în locul ursului a venit un bărbat cu breton.
  • Cuvântul “auriu” s-a format dintr-un material preţios, doar că a ieşit o tinichea.
  • Cuvântul des s-a format foarte simplu. S-au pus una lângă alta litera d cu litera e cu litera s.
  • Cuvântul des nu s-a format. Aşa e el. Îl găsim în dicţionar.
  • Sensul cuvântului crengi e boscheţi.
  • În “de-acolo”, cratima a fost folosită degeaba. Putem folosi liniuţa când ne grăbim, dar numai când foarte tare. – notează stirileprotv.ro

Mai multe perle puteți citi – AICI

Ce note vor obţine la Evaluarea Naţională următorii liceeni vom afla pe 19 iunie. Examenul continuă miercuri cu proba la matematică. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la limba maternă în data de 14 iunie.

PUBLICITATE