ATOR Piatra-Neamț a început pelerinajul pedestru pe urmele sfinţilor nemţeni

În aceste vremuri tulburi, multor oameni le este pur şi simplu lene să se ridice duminică dimineaţa din pat, să se urce în maşină şi să ajungă la Sfânta Liturghie. Noi, tinerii din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR), filiala Piatra Neamţ, ne-am pornit marţi, 1 august 2017, în pelerinajul pedestru pe urmele sfinţilor nemţeni, având ca destinaţie „Taborul Românesc“, adică Muntele Ceahlău. La acest pelerinaj vor participa zeci de tineri din judeţele Moldovei care au ca destinaţie: ţinutul Neamţului, „inima“ Bisericii Ortodoxe Române.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ziua pentru tinerii atoreni din Piatra Neamţ a început de dimineaţă cu Sfânta Liturghie, care a fost săvârşită la biserica din cimitirul Mănăstirii Bistriţa, unde aceştia l-au rugat pe Dumnezeu să-i învrednicească să ajungă sănătoşi la finalul acestui pelerinaj.

Echipaţi cu credinţă în Dumnezeu şi convinşi că gestul lor va fi văzut, atât din cer, cât şi de pe pământ, tinerii creştini ortodocşi însoţiţi de părintele coordonator Nicolae Nicău s-au mobilizat şi au plecat pe jos spre parohiile Bistriţa, Plopuşor, Sărata, Gârcina şi Almaş. Ajunşi acolo preoţii parohi ne-au primit cu multă dragoste, am poposit preţ de câteva minute, ne-am alimentat cu alese bucate de post oferite cu multă dragoste pelerinilor, dar şi cu energie izvorâtă din puterea rugăciunii săvârşite în comun, iar apoi am pornit mai departe spre ultimul obiectiv, şi anume Mănăstirea Almaş.

Drumul a fost presărat cu mai multe obstacole, dar dragostea pentru Hristos ne-a întărit şi am putut să parcurgem tot traseul ajungând cu bine la Mănăstirea Almaş. Am mers aproximativ 22 km pe jos, sub un soare torid, dar am mers pentru Mântuitorul, pentru a arăta lumii că mai există tineri care Îl iubesc pe Hristos.

Trăirile au fost unice, durerile de picioare ne-au făcut să conştientizăm cât de greu le era apostolilor atunci când mergeau şi propovăduiau cuvântul lui Dumnezeu. Aşa am fost şi noi, asemenea lor, mici apostoli ai lui Hristos. Ceea ce vrem să demonstrăm noi, tinerii creştini ortodocşi din Piatra Neamţ, este faptul că, dacă vrei într-adevăr binecuvântare şi pace sufletească, se poate!

(Gina Ţapu, ATOR Piatra Neamţ)

sursa: mmb.ro
PUBLICITATE