ATOR Piatra Neamt in centrul unui eveniment cu peste 6000 de tineri ortodocsi din Europa

 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 4-7 septembrie 2015 peste 6000de tineri din România și alte 17 ţări ale lumii au luat parte la ”Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa”, aceasta desfășurându-se în orașul Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului. Evenimentul a fost o premieră în întreaga lume ortodoxă, întrucât, nicăieri  nu s-au adunat atâtea suflete care împreună să-și exprime iubirea de Hristos.

ator piatra             La acest eveniment au fost prezenți  și 4 membrii ai Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Piatra-Neamț , fiind însoțiți de preotul coordonator.

Evenimentul  a fost binecuvîntat la deschidere de Prefericitul Daniel, patriarh al Românie, de alti ierarhi din România și din străinătate și de un sobor de preoți. După intonarea imnurilor României și al Uniunii Europene, a avut loc intonarea Imnului oficial al Întâlnirii tinerilor europeni. Fiecare delegat al țării prezente la eveniment a salutat, pe rând, cu creștinescul „Hristos în mijlocul nostru” și a pus, în mod simbolic, pământ  în zona de unde provine, la rădăcina „Copacului Tineretului Ortodox din Europa”.
La sfârșitul primei zile , împreună au participat la rugăciunea de seară săvârșită și condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Iosif Pop, după care organizatorii le-au oferit invitaților un concert cu doi interpreti excepționali: Ilinca Băcilă și trupa Holograf. În cea de-a doua zi au avut loc mai multe ateliere, discuții de cunoaștere, vizite la diverse obiective turistice, iar cireașa de pe tortul zilei de sâmbătă a fost  conferința de la ora 19:00, intitulată „Relaţiile interpersonale în lumina relaţiei noastre cu Dumnezeu” susținută la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca de către Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou de Essex de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Tolleshunt Knights, Anglia. ator1

În dimineața zilei de dumincă  Preafericitul Daniel, împreună cu ierarhii prezenți, printre care și episcopi din bisericile Ortodoxe surori: Înaltpreasfințitul Părinte Iustinian, Arhiepiscop de Kalmykia şi Elista (Patriarhia Moscovei), Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum (Patriarhia Antiohiei), Preasfințitul Părinte Iona, Episcop de Obuchovo (Biserica Ortodoxă Ucraineană – Patriarhia Moscovei), au oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, iar răspunsurile au fost date de tinerii prezenți, în limbile: română, greacă, rusă. Spre finalul zilei tinerii participanți au purtat cu mândrie iile și costumele populare la procesiunea ”Tinereții” din Parcul Mare spre Catedrala Mitropolitană, după care au fost prezenți la un concert extraordinar de muzică folk în piața Unirii.

În ziua cea din urmă a avut loc festivitatea de încheiere a întâlnirii la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde tinerii au avut posibilitatea să schimbe câteva impresii și să își ia rămas bun de la cei cu care timp de 4 zile au format o  mare familie creștină.

Mulțumirile le revin celor care au trudit și au făcut ca întâlnirea noastră să fie o reușită, a fost locul perfect de unde mulți au aflat un răspuns, au primit un sfat, au legat prietenii și au prins curaj. Le mulțumesc membrilor Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi  din Cluj, care în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului  au făcut tot posibilul ca participanții să aibă parte de cel mai bun tratament.

Paula-Cristia Geangalău
ATOR Piatra-Neamț

PUBLICITATE