ATENȚIONARE Salvamont Neamț: Iarna se întoarce! Ninsori și viscol în zona montană!

Iarna se intoarce in forta in toata zona montana a Judetului Nemt, la altitudini de peste 1400 m va ninge abundent si va fi viscol. Temperaturile vor scadea constant incepand de astazi si vor atinge conform prognozelor -4 grade inca din aceasta noapte pana la -11 in toata perioada ce va urma .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deoarece, ca in fiecare an asteptam foarte multi turisti in zona care vor petrece sarbatorile religioase dar si vacanta de primavara a elevilor, se vor institui masuri speciale de prevenire adecvate la situatia si evolutia conditiilor meteo.

Serviciul salvamont va lucra cu tot efectivul bazele Dochia si Durau fiind oaperativ 24/24 . Se vor efectua patrulari si vor fi monitorizate principalele trasee turistice cat si deplasarea turistilor spre schitul aflat in platoul Masivului Ceahlau.

RECOMANDAM turistilor sa nu intreprinda deplasari dupa lasarea intunericului cand vizibilitatea o sa fie 0 chiar daca ai echipamente de lumina adecvate.
Sa nu parasesca traseele turistice si sa nu se aventureze cu mijloace auto pe drumuri inchise circulatiei publice.
Sa parcurga distanta dintre cabana si schit ( in noaptea de sambata spre duminica) in grupuri organizate iar in caz de viscol sa solicite sprijinul echipei salvamont.
Sa se echipeze corespunzator conditiilor de iarma !!!
Traseul Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop -Cab. Dochia ramane inchis circulatiei turistice.

Salvamont Neamț

PUBLICITATE