Atenție, turiști! Grecia își închide granițele cu Bulgaria din cauza COVID-19

Românii care și-au programat concediul în Grecia, trebuie să se informeze bine înainte de a pleca, deoarece statul grec și-a mărit restricțiile de circulație pentru turiștii care vin din România și Bulgaria.

Situația este foarte neplăcută, pentru că 5 din cele 6 puncte de frontieră au fost închise, unul singur rămânând deocamdadă deschis, cel de la Kulata-Promachonas. Asta înseamnă că românii plecați ieri dimineață din țară spre Grecia care se aflau în Bulgaria în momentul anunțului făcut de eleni și se îndreptau către alte puncte vamale au avut de făcut un ocol și de 7-8 ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministerul Afacerilor Externe a declarat că autoritățile elene pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul lor, în funcție de evoluția cazurilor de COVID-19. O variantă de ocol pentru turiștii români ar fi intrarea prin Macedonia.

În același timp, grecii vor face teste aleatorii pentru depistarea persoanelor infectate. Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formular.

În cadrul aceleiași campanii a grecilor de protejare față de românii care vin dintr-o țară unde coronavirusul este în plină ascensiune s-a înscris și evenimentul de miercuri, de pe aeroportul din Heraklion, Insula Creta. Toți pasagerii unei curse care a adus turiști de la București și Cluj au fost luați deoparte și testați pentru coronavirus. Testarea a durat 3 ore, iar pasagerii spun că turiștii veniți din alte țări n-au avut același tratament, notează cei de la ziaristii.com.

PUBLICITATE