Atenție, șoferi! Un sector de drum din Neamț este blocat. Pericol de explozie! (FOTO)

ACTUALIZARE (ora 12:10) – Potrivit IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 40 de ani, cetățean Ucrainean, conducea o autocisternă, ce transporta combustibil, pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autocisternei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

ACTUALIZARE (ora 11:25) – La acest moment traficul este reluat dirijat, pe un sens.

Un sector de drum este blocat la acest moment (ora 11:00) în Neamț după ce o cisternă cu motorină s-a răsturnat în afara carosabilului.

Potrivit Poliției Neamț, pe DN2 (E85), în localitatea Secuieni, o cisternă cu motorină s-a răsturnat în afara părții carosabile. Șoferul a reușit să iasă din cabină.

La ora 11:00, polițiștii nemțeni au anunțat blocarea traficului rutier pe ambele sensuri.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că o autocisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara carosabilului pe DN 2 Bacău – Roman, în afara localității Secuienii Noi, județul Neamț, incident nesoldat cu victime.

Traficul este oprit temporar (pentru aproximativ 60 de minute), ca măsură de siguranță, fiind prezente scurgeri de combustibil din încărcătură.” – transmite Poliția Română

Chiar dacă la acest moment sunt minime, șansele de exploze există, iar pompierii nemțeni acționează pentru prevenirea unei catastrofe.

„Prin apel la 112, în jurul orei 10:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în comuna Secuieni în urma căruia o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara părții carosabile.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Până la sosirea pompierilor, conducătorul auto s-a evacuat. Acesta primește îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD.

Pompierii au acționat pentru deconectarea bornelor bateriei pentru a evita producerea unui incendiu.

De asemenea se acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pentru evitarea producerii unei explozii.” – au transmis reprezentanții ISU Neamț

PUBLICITATE