Atenție șoferi și pietoni! Până duminică, poliția rutieră e cu ochii pe voi

De ieri, 02.11.2015, pe raza întregului județ au fost dispuse mai multe acțiuni pentru combaterea traversărilor neregulamentare a pietonilor, cât și a abaterilor săvârșite de conducătorii auto, respectiv neacordarea de prioritate participanților la trafic care traversează prin locurile special amenajate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim faptul că în rândul accidentelor de circulație produse în județul Neamț, principalele cauze generatoare sunt traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate pietonilor care au acest drept.

Astfel, în cursul zilei de ieri, doar în municipiul Piatra Neamț polițiștii rutieri au reținut 9 permise de conducere pentru neacordarea de prioritate pietonilor și 21 de participanți la trafic au fost sancționați pentru traversarea neregulamentară a drumului.

Codul Rutier prevede pentru neacordarea de prioritate pietonilor sancțiunea contravențională de 4 puncte de amendă, respectiv 420 de lei și măsura complementară de reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată pietonii care traversează neregulamentar riscă sancțiunea de 2 puncte de amendă, respectiv 210 lei.

Astfel de acțiuni vor fi continuate până duminică, 08.11.2015.

PUBLICITATE