Atenție, șoferi! Sens unic pe o stradă din Piatra-Neamț (FOTO)

Pe strada Gavril Galinescu din Piatra-Neamț circulația se desfășoară, începând de astăzi, 4 octombrie, pe un singur sens.

„Circulația rutieră se va desfășura pe sens unic, de la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 spre intersecția cu Aleea Ulmilor, conform hărții de mai jos.” – transmite Primăria Piatra-Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, municipalitatea anunță că primul sistem „Kiss & Ride” din Piatra-Neamț va fi implementat la clădirea în care își desfășoară cursurile elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5 (clădirea fostei Școli Normale, strada Gavril Galinescu, nr. 11).

„Acest sistem presupune un refugiu (sau un culoar) de debarcare, respectiv îmbarcare, pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, copilul își ia la revedere de la părinte, iar paznicul sau profesorul de serviciu preia copilul pentru a-l conduce în siguranță în curtea unității de învățământ.

Timpul total pentru a lăsa copilul la școală este de aproximativ 20-30 secunde, scăzând astfel considerabil traficul care se formează dimineața și la terminarea cursurilor. Acest sistem va fi implementat în următoarele zile, iar cele 4 locuri de parcare din fața clădirii vor fi repoziționate.” – spun reprezentanții Primăriei

PUBLICITATE