Atenție, șoferi! De astăzi, 16 iunie, luminile de întâlnire sau luminile diurne sunt obligatorii pe toate drumurile publice

Începând de astăzi, 16 iunie, șoferii vor fi obligație să folosească luminile de întâlnire sau luminile de circulație diurnă pe toate categoriile de drumuri publice din România.

Modificările au fost promulgate de președintele Klaus Iohannis și publicate în Monitorul Oficial marți, 13 iunie, iar ele intră în vigoare după 3 zile, adică de astăzi, 16 iunie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Modificarea prevede ca șoferii care circulă pe drumurile din România, indiferent de categoria acestuia, să folosească luminile de întâlnire sau cele de circulație diurnă.

Aceste prevederi sunt menționate la articolul 44, alineatul 2.

„În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”, se arată în modificările la OUG 195/2002.

Potrivit acestui paragraf din lege, „nerespectarea obligației de a folosi și pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice atrage după sine sancțiunea unei amenzi și două puncte de penalizare”.

În trecut, legea prevedea obligaţia folosirii în timpul zilei a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

PUBLICITATE