Atenție! Probleme cu apa vor mai exista. Soluția e la Consiliul Județean


Ieri, 7 aprilie, ApaServ a demarat o serie de lucrări de reparații pe strada Petru Rareș. Inițial s-a anunțat că va fi sistată apa doar în zonele: Dacia și Obor, dar în urma altor avarii, compania a fost nevoită să sisteze apa în aproape tot municipiul Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
DSC_0297
Rețele vechi de peste 30 de ani – cu roșu

68% dintre rețelele de apă ale municipiului Piatra-Neamț au o vechime de peste 30 de ani, a precizat astăzi, 8 aprilie, Cătălin Dughir, directorul Apa Serv Neamț. Aceste rețele vor prezenta în viitor multiple avarii iar situații în care se va lua iar apa în Piatra Neamț vor mai exista.

Costurile estimate pentru reabilitarea rețelei de apă pe raza municipiului Piatra Neamț se ridică la 4-5 milioane de euro investiția poate fi sprijinită în primul rând de Consiliul Județean Neamț., a precizat directorul Cătălin Dughir: „Consiliul Județean e acționar majoritar. Fără un ajutor din partea Consiliului Județean, un plan pe 4, 5, 10 ani, cu sume alocate și cu investiții nu se va reuși. Fondurile europene nu se dau pe reabilitări de rețea.”

DSC_0306În raportul de administrare pe 2015, Apa Serv a adus la cunoștința acționarului principal, Consiliul Județeanaloce resurse necesare realizării sistemului de distribuție a apei și canalizare. „Problemele cu care se confruntă compania: insuficiența resurselor de finanțare pentru reabilitarea și înlocuirea urgentă a tuturor activelor care au durată de viață expirată: magistrale de transport, rețele de distribuție, respectiv utilaje cu care să putem interveni și îmbunătățirea instalațiilor, au fost trimise către Consiliul Județean Neamț – a mai declarat Cătălin Dughir

PUBLICITATE