Atenție! Poliția acționează la trecerile la nivel cu calea ferată și pentru combaterea alcoolului la volan

La data de 15 decembrie a.c., lucrătorii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia respectării normelor rutiere referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată, precum și pentru combaterea consumului de alcool.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul primei acțiuni, au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, din care 32 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 2 pentru nerespectarea prevederilor art. 102 alin. 3 lit. c „ neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune ” și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În cadrul celei de-a doua acțiuni, au fost reținute 11 permise pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentrație alcoolică de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat ( amendă de la 945 la 2100 lei și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile ) și au fost constatate 5 infracțiuni prevăzute și pedepsite de art. 336 Cod Penal.

Acțiunile vor continua până la sfârșitul săptămânii, în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere.

Exemple:

În ziua de 15 decembrie a.c., orele 19:30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Tg. Neamț , a depistat pe strada Ștefan cel Mare din oraș, un bărbat de 34 ani din Tg. Neamț, care conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.

În ziua de 15 decembrie a.c., orele 21:03, un echipaj din cadrul Poliției orașului Tg. Neamț , a depistat pe strada Ștefan cel Mare din oraș un bărbat de 59 ani din Tg. Neamț, care conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.

În ziua de 15 decembrie a.c., orele 20.08, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier , a depistat pe DJ 157H, pe raza comunei Girov, un bărbat de 25 ani din Piatra Neamț, care conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.

Cei trei conducători auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice

În ziua de 15 decembrie a.c., orele 21:30, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț , a depistat pe strada Gheorghe Asachi din municipiu, o femeie de 24 ani, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Aceasta este cercetată pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

PUBLICITATE