Atenție pietoni și șoferi! Reparații la podul din Pângărați după ce parapetul s-a prăbușit

DRDP Iași informează participanții la trafic și în special locuitorii din localitatea Preluca (județul Neamț), de efectuarea unor lucrări de reparații la podul situat pe DN15, la km300+981, cu posibile restricții ale traficului. Parapetul pietonal din beton armat al podului din Preluca s-a prăbușit pe o distanță de aproximativ 50 de metri, astfel că echipele noastre au procedat la măsuri urgente de semnalizare pe timp de noapte a zonei afectate, cu interzicerea deplasării pietonale pe acest obiectiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Precizăm că, încă din seara de 28 ianuarie 2018, la podul de la Prelunca s-a deplasat o echipă formată din responsabil Siguranța Circulației, de șeful de district Bicaz și lucratori DRDP, pentru luarea măsurilor urgente ce se impun în acest caz, urmând ca astăzi, în mod provizoriu, să fie montat un parapet metalic pentru siguranța pirtonilor, deoarece parapet din beton nu se mai utilizează pentru întreținere curentă. De asemenea, în momentul de față se semnează contractul pentru expertizarea podului, care urmează să constate starea tehnică a obiectivului și să propună o serie de lucrări, printre care și montarea unor parapeți noi metalici zincați.

În acest sens, ne cerem scuze pietonilor din comună pentru disconfortul creat, cu recomandarea evitării tranzitării podului pe perioada efectuărilor lucrărilor de reparații. De asemenea, solicităm înțelegere și din partea conducătorilor auto care tranzitează zona, pentru eventuale blocaje rutiere ce ar putea interveni în vederea accesului echipelor de lucrări la obiectivul vizat.

(comunicat DRDP Iași)

PUBLICITATE